24.10.12

«Ταξιδιάρικες Γλώσσες!!!» Δηλώστε Συμμετοχή



Καλώς ορίσατε και φυσικά καλώς μας βρήκατε!! Βρίσκεστε σε ένα «μεταφρασο-blog», το οποίο φαινομενικά καμία μα καμία διαφορά δεν έχει από τα υπόλοιπα!!! Φαινομενικά επαναλαμβάνω!! Στην πραγματικότητα ο σκοπός της δημιουργού του είναι λιγάκι ανθρωπιστικός και λιγάκι κοινωνικός και λιγάκι ψυχοθεραπευτικός, ίσως όμως και λιγάκι εξτρεμιστικός!!


Σε γενικές γραμμές το σύνθημα είναι ένα: «Ξορκίζουμε το κακό με καλό»!

Για να είμαστε ειλικρινείς αυτό είναι το σύνθημα της δημιουργού του blog. Τί να πει κανείς για έναν άνθρωπο που χαιρετά ευγενικά τον αλλοδαπό κύριο στο φανάρι όταν αυτός επιχειρεί σαν αυτόματο ρομπότ να τεντωθεί πάνω από το καπό του αυτοκινήτου...; Με μία «Καλημέρα» και ένα «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, αλλά δεν θα ήθελα» αφοπλίζει τον κυριούλη, ο οποίος απομακρύνεται αποσβολομένος!! Βλέπετε εκείνος έχει μάθει σε άλλη διάλεκτο, «Τί σου είπα ρεεεεεεεεε;;;;», «Καλά μ@λ@κ@ς είσαι;;» και άλλα τέτοια κόσμια!!». Η αποκωδικοποίηση της εισερχόμενης πληροφορίας κατά την διαδικασία μετάφρασης και ερμηνείας δύο διαφορετικών φράσεων διαφέρει ακόμα και όταν χρησιμοποιούμε την ίδια γλώσσα! Αυτό που μπορούμε εμείς να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι από τις δύο προηγούμενες στρατηγικές, η πρώτη εγγυάται γρήγορα αποτελέσματα ενώ η δεύτερη πιθανόν να σου κοστίσει κανένα ζευγάρι υαλοκαθαριστήρες!
Η ίδια όπως καταλαβαίνετε κουβαλάει ένα επικίνδυνο για το περιβάλλον της είδος ψυχασθένειας και εμείς ψάξαμε τρόπους για να βοηθήσουμε την καημενούλα να κατεβάσει τα επίπεδα ευγένειας στο φυσιολογικό. Δοκιμάσαμε χάπια, λοβοτομή, βελονισμό και άλλα τέτοια όμορφα δυστυχώς όμως χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Για καλή μας τύχη και επειδή είχαμε πνιγεί πια στα σκυλιά, τα γατιά και τους άστεγους που κατά καιρούς κουβαλούσε η τρελή, σκεφτήκαμε να κινηθούμε περισσότερο ψυχοθεραπευτικά και να δημιουργήσουμε μία νέα θεματική ενότητα με τίτλο «Ταξιδιάρες Γλώσσες», μπας και ξεχαστεί και αυτή και ησυχάσουμε και εμείς!
Στη νέα αυτή ενότητα μπορείτε να συμμετέχετε όλοι ανεξαιρέτως! Στείλτε μας τα γλωσσικά παραμύθια σας για τόπους και πολιτισμούς από όλο τον κόσμο. Πολλοί έχουμε ταξιδέψει αρκετά, άλλοι λιγότερο, όλοι όμως έχουμε κάτι κοινό. Έναν αγαπημένο προορισμό! Ταξιδέψτε μας εκεί και μιλήστε μας για τη γλωσσική ιστορία του στο πέρασμα των χρόνων. 

Περιμένουμε νέα σας!!


Μπούντρη Βασιλική
Υ.Σ.: Πρώτος σταθμός ΘΙΒΕΤ!!
Πληροφορίες: metafrasi4u@gmail.com

2 σχόλια:

  1. Έχω μια ωραία ιστορία από τη Συρία να σου διηγηθώ, στον πυρήνα της οποίας είναι οι γλωσσικές διαφορές της πολυπολιτισμικότητας. Τη Δευτέρα στο μάθημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή