18.1.13

Επέμβαση ΜΑΤ στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο!


Η προσαγωγή 28 φοιτητών, στην πλειονότητά τους γυναικών, στην Ασφάλεια ύστερα από επέμβαση των ΜΑΤ στην Ιόνιο Ακαδημία, δεν είναι κάτι το συνηθισμένο. Συνέβη νωρίς το βράδυ, μεταφέροντας την ένταση στην πόλη και δημιουργώντας εντυπώσεις από την παρουσία αστυνομικής δύναμης «ακροβολισμένης» στα κεντρικότερα σημεία της. Είχε προηγηθεί κίνηση των φοιτητών του τμήματος ξένων γλωσσών, μετάφρασης & διερμηνείας, που παρέμειναν στο κτήριο της Ι. Ακαδημίας από το μεσημέρι, μετά την τελετή της ορκωμοσίας νέων πτυχιούχων του Ιονίου Πανεπιστημίου. Σκοπός τους ήταν να διαμαρτυρηθούν για την περικοπή του αποκαλούμενου και 6μηνου εξωτερικού, που προβλέπεται για τους φοιτητές του τμήματος, καθιερωμένο από την ίδρυσή του. Ζήτησαν να μιλήσουν με την πρύτανη και εκείνη, σύμφωνα με μαρτυρίες φοιτητών, αρνήθηκε.
 
Στη συνέχεια επενέβη η Αστυνομία κι έτσι η τελευταία πράξη των γεγονότων περιείχε βίαιες συλλήψεις μέσα στο Πανεπιστήμιο και προσαγωγή στην Ασφάλεια, λίγο μετά τις 19:00.
 
Η πρύτανης Σαλλή-Παπασαλλή αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι η ίδια και οι πρυτανικές αρχές προκάλεσαν την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου