18.10.12

«Το επάγγελμα του μεταφραστή»: Μία άκρως επιτυχημένη ημερίδα!

 
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η χθεσινή ημερίδα υπό την πρωτοβουλία της «Γενικής  Διεύθυνσης Μετάφρασης» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι ομιλητές κάλυψαν πληθώρα καίριων και επίκαιρων ζητημάτων προσδιορίζοντας το σύγχρονο ομιχλώδες μεταφραστικό τοπίο.
Τέθηκαν ζητήματα, ακαδημαϊκού και πρακτικού ενδιαφέροντος που ταλανίζουν καθημερινά επαγγελματίες μεταφραστές  και επιμελητές. Θέματα όπως η κριτική της μετάφρασης, η εθελοντική μετάφραση, ο ρόλος και η ισχύς των μεταφραστικών συλλόγων και σωματείων, η διαδικασία μετάφρασης και επιμέλειας στο πλαίσιο των εκδοτικών οίκων αλλά και η εργασιακή πραγματικότητα για ελεύθερους επαγγελματίες και μισθωτούς έδωσαν τροφή για πολύωρες συζητήσεις και ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις.
Καταξιωμένοι άνθρωποι του χώρου (μεταφραστές, επιμελητές, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι σωματείων και εκδοτικών οίκων) κατέθεσαν τις δικές τους προσωπικές εμπειρίες και διδαχές ενημερώνοντας  τους «νεοφερμένους» περί του δύσκολου έργου που καλούνται να διεκπεραιώσουν.
Τέλος, η ημερίδα ολοκληρώθηκε με αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον καθώς και υποσχέσεις για οργάνωση παρόμοιων πρωτοβουλιών. Εις αναμονήν λοιπόν!

Μπούντρη Βασιλική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου