12.10.12

Ημερίδα: Το επάγγελμα του μεταφραστή (17.10)

Η Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συνδιοργανώνει την 17η Οκτωβρίου στην Αθήνα ημερίδα με τίτλο «Το επάγγελμα του μεταφραστή».
  Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών. Διεξάγεται στην Αθήνα σε απευθείας σύνδεση (τηλεδιάσκεψη) με τις Βρυξέλλες (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), τη Θεσσαλονίκη (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο), την Κέρκυρα (Ιόνιο Πανεπιστήμιο), τη Λευκωσία (Πανεπιστήμιο Κύπρου) και το Λουξεμβούργο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή).


Στόχος της ημερίδας είναι η ανάδειξη του μεταφραστικού επαγγέλματος και η διαύγαση των σχέσεων του μεταφραστή με τους φορείς που εμπλέκονται στη μεταφραστική διαδικασία στην Ελλάδα. Οι πρωινές συνεδρίες (09.45 - 14.00) στρέφονται γύρω από τη μετάφραση και τους εκδοτικούς οίκους ενώ το απόγευμα (16.00 - 19.00) είναι αφιερωμένο στις μεταφραστικές επιχειρήσεις και τους free lance μεταφραστές.
Αναλυτικό Πρόγραμμα: http://ec.europa.eu/ellada/pdf/20121017imeridametafrasis.doc
Πρακτικές λεπτομέρειες για την εκδήλωση
Χώρος: Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αμαλίας 8 (στάση μετρό Σύνταγμα)
Ημερομηνία: Τετάρτη 17 Οκτωβρίου
Είσοδος: ελεύθερη, χωρίς έξοδα συμμετοχής και χωρίς διαδικασία εγγραφής. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην Αθήνα, παρακαλούνται να φέρουν αστυνομική ταυτότητα. Για τις λοιπές πόλεις, παρακαλούνται να έρθουν σε επαφή με τα κατά τόπους πανεπιστήμια.
Συνδιοργανωτές: ΓΔ Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Europe Direct του Δήμου Αθηναίων, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Πανελλήνια Ένωση Μεταφραστών (ΠΕΜ), Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Μεταφραστών Πτυχιούχων Ιονίου
Πανεπιστημίου (ΠΕΕΜΠΙΠ)
Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου